Zoem zoem.... zegt de honingbij

Datum: woensdag 7 augustus 2019 (12:30 tot 16:30)
Afdeling:De Wijk
Plaats:Informatiecentrum 't Ende
Stapelerweg 20
7957 NB De Stapel

Woensdag 7 augustus, midden in de zomervakantie, is er voor alle kinderen en hun ouders en opa’s en opa’s een interessante en leerzame middag van 12.30 uur tot 16.30 uur, vrije inloop- in het informatiecentrum ‘t Ende in de Stapel, over bijen en het leven van de bijen!

Wil je weten hoe bijen leven, of wat ze allemaal doen? Waarom bijen heel belangrijk zijn voor alles wat groeit en bloeit? Wil je bijen van dichtbij in hun huis (bijenkast) zien werken? Wil je in de bijenkast de koningin zoeken? Wil je met een echt imkerpak en handschoenen een raam vol bijen uit een kast halen en kijken of er ook jonge bijen inzitten? Heel stoer! Wil je weten hoeveel bijen samen een potje honing vullen of hoe hard een bij kan vliegen? Wil je graag zelf waskaarsen maken of honing slingeren? Of wil je liever honing proeven en honing meenemen voor thuis?

Er is een hele lijst met dingen die over bijen gaan en leuk zijn om te weten. Zoals: honing werkt heel goed als “jodium“ als je een wondje hebt. Of: bijen vliegen samen wel 40 000 km om een potje honing vol te krijgen! Wist je dat een bijenkoningin wel 2000 eitjes per dag kan leggen? En nog veel meer…. Er zijn imkers, van de imkervereniging uit de Wijk, die al je vragen willen beantwoorden en je iets willen vertellen over de bijen. Neem voor de zekerheid wel een lange broek mee als je in de bijenstal wilt kijken. Ook voor ouders en de opa’s en oma’s is er een bijenpak! Welkom!


« terug naar het overzicht