Opening voorlichtingsstal en natuurpad schapendrift

Datum: zaterdag 20 mei 2017 (10:00 tot 14:00)
Afdeling:Eendracht - Beilen
Plaats:natuurpad Schapendrift
Schapendrift
Beilen
OPENING NATUURPAD SCHAPENDRIFT EN VOORLICHTINGSSTAL
Het afgelopen jaar is er druk gewerkt om van het terrein naast de sportvelden (Schapendrift) een natuurvriendelijk terrein te maken, met een educatief karakter.
In samenwerking met o.a. de gemeente Midden Drenthe, de buurtvereniging en werkgroep Rondje Beilen heeft imkervereniging Eendracht een prachtig wandelpad gerealiseerd op een terrein met insect-vriendelijke beplanting. Onze voorzitter heeft samen met een aantal enthousiaste leden een prachtige voorlichtingsstal en een vier sterren wilde bijenhotel gebouwd.
Op 20 mei aanstaande wordt dit terrein feestelijk geopend door een wethouder van de gemeente Midden Drenthe.
Bij de nieuwe bijenstal komt een feesttent te staan waar koffie, thee e.d. wordt geschonken. Ook komen er enkele kraampjes te staan. Wij staan er zelf met bijenproducten, en ook het IVN zal naar alle waarschijnlijkheid aanwezig zijn.
Natuurlijk richten we de nieuwe stal in met allerlei voorlichtingsmateriaal, en voor de kinderen staan er zaaibedjes klaar waar ze hun eigen akkertje mogen inzaaien.
De opening vindt plaats om 10.00 uur, en het feest duurt waarschijnlijk tot ongeveer 14.00 uur. We willen vanaf 9.00 gaan opbouwen. De tent wordt al op vrijdagavond (18.00 uur) opgezet.

« terug naar het overzicht